Русия и Китай съединиха моста над река Амур.  Мостът е между

...
Русия и Китай съединиха моста над река Амур.  Мостът е между
Коментари Харесай

Русия и Китай съединиха моста над река Амур

Русия и Китай съединиха моста над река Амур. 

Мостът е сред село Нижнеленинско в Еврейската самостоятелна област и окръг Тунцзян в Североизточен Китай. 

След завършването на моста се чака придвижването по първия железопътен мост сред двете страни да стартира през юли, заяви администрацията на окръг Хейлунзцян, представена от ТАСС.

В известието се отбелязва, че през последните години китайско-руската търговия непрестанно се усилва и по тази причина железопътният превоз с релативно ниски разноски е изключително настоящ.

Мостът, свързващ Нижнеленинско и Тунцзян, е първият по рода си железопътен обект сред Руската Федерация и Китай. Дължината му е 2209 м, от които 309 м са от съветска страна.

Споразумението за построяването му беше подписано през 2013 година, като в началото цената беше 9 милиарда рубли. (около 123 милиона евро). 

По-късно беше оповестено, че се е наложило вливането на спомагателни средства в границите на 15-20% от първичната стена.

25% от обекта се финансира от Фонда за развиване на Далечния изток и Байкалския район, а другите 75% от Руският фонд за директни вложения през рускокитайския фонд (CIC). Планира се през моста в Китай да бъдат изнасяни желязна руда, въглища, минерални торове, горска продукция и други артикули.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР